Виж 1към1

Hörmann увеличава капацитета си в областта на системите за контрол на достъпа

Прочети още

Нов офис дизайн: повече зони за срещи и по-малко бюра

офис

В отговор на продължаващата тенденция за работа от разстояние, архитектите от Fathom проектираха офис , движени от нова концепция за социални и гъвкави работни пространства, които да отговорят на съвременните нужди, но и на непрекъснато променящия се офис пейзаж.

Позициониран в Лондон, новият офис на агенцията за недвижими имоти The Crown Estate е предназначен „за всички неща, които се случват далеч от екрана на вашия компютър“. Поместен в изоставена сграда, строена през 70-те години на миналия век. А идеята за реновацията й е резултат от желанието на клиента за възстановяване на съществуващите празни сгради като възможност за създаване на споделени работни пространства в подкрепа на местния бизнес.

По-малкото е повече

Напълно приели факта, че по-голяма част от рутинната работа, служителите им могат да вършат както от домовете си, така и от всяка друга точка на света, те приемат с удоволствие концепцията на Fathom Architects да проектират офис, различен от традиционната представа за това. А именно – със значително повече зони за срещи и събирания, вместо такива с бюра и компютри. Тази идея е и своеобразен отговор на факта, че именно събирането с колеги и срещите с клиенти, социалният контакт изобщо, са това, което не може да се върши от разстояние.

Така проектът акцентира върху нуждата от дизайнерско пространство, което служи като релаксираща среда за работа, сътрудничество, общуване и социални дейности.

По отношение на дизайна от Fathom Architects се съобразяват напълно с визията на клиента дори и в най-дребния детайл. И определено можем да кажем, че постигат впечатляващ дизайн, който е не само красив, но и с фокус върху устойчивостта.

Пространство, което свързва и презарежда сетивата.

Вдъхновен от местното наследство, както и от изкуството и мебелите от 70-те години на миналия век, дизайнът съчетава използването на килими, картини и стенописи, геометрични форми и смели цветове.

Офис пространството е на четири нива, в които са разпределени заседателните зали, работните кътове и зоните за отдих. Има и такива, които могат да се използват за спорт или уелнес процедури.

Всеки етаж, макар в абсолютен синхрон с останалите, има и своята идентичност като отговор на специфичното използване на всяко пространство. Цялостната визия на интериора носи ретро нотки, които напомнят именно за времето, когато сградата е построена. Топлите цветове са съчетани с тактилни материали, за да създадат естетика, много различна от традиционния офисен дизайн.

Снимки и източник: Fathom Architects

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
13.10.2021

Строят най-големия хибриден офис център в Европа с дървена конструкция

В Амстердам белгийската компания Besix Group започна строителството на най-големия хибриден офис център в Европа с дървена конструкция. Компанията спечели […]

Прочети още
офис 06.07.2021

Дизайн на офис, вдъхновен от децата и играта :)

Офис, който носи духа на детството. Пази „цветовете“ на мечтите. И вдъхновява големите да се усмихват повече – така както […]

Прочети още