Виж 1към1

ГЕРБ-СДС настоява за проверка на строителството на „Буджака“

Прочети още

Нов проект за къща на бъдещето

Проектиран от базираната в Шанхай фирма YANG Design, Green Concept House е футуристична концепция, която предвижда резиденция, където устойчивите технологии са вградени в жизнените пространства, за да се създаде нулев отпадък и 100% самоподдържащ се дом. Дизайнът разполага с няколко високотехнологични системи, които използват резервна енергия за бита, за да осигурят вода, осветление и енергия за отглеждане на растения в дома като  се превръщат в жива оранжерия.

House Vision е ежегодно събитие, което кани архитекти да създават футуристични жилищни дизайни, които включват иновативни технологии. Тази година в Пекин бяха разкрити 10 жилища, едно от които беше невероятният Green Concept House от Yang Design.

Подобно на останалите пълномащабни прототипи, Green Concept House е резултат от колаборация между архитекти и водещи световни компании. Те са специализирани в различни области на технологиите като енергия, превозни средства, логистика и изкуствен интелект. Структурата от 150 квадратни метра е захранвана от футуристична технология. Тя обединява производството на органична храна в къщата, за да създаде жизнено пространство, което е 100% самоподдържащо се.

Няколко компактни градински „джоба“ във всеки ъгъл биха позволили на собствениците  да се грижат за почти всеки вид растение. Могат да използват резервна битова енергия (като слънчева и вятърна енергия), за да осигурят вода и светлина за градините. Настройката ще позволи на жителите да следят отблизо своите градини чрез приложение на телефоните им.

Например приложението би пускало аларма, когато едно от растенията се нуждае от специфични грижи. Друго известие ще предупреди собствениците, когато определен плод или зеленчуци са готови да бъдат обрани. 

 

Източник: Inhabitat.com, YANG Design