Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

Нов скейт парк радва децата в Раднево

скейт парк

Малките и големи последователи на скейт културата в Раднево вече имат свой модерен скейт парк. Кметът на града д-р Теньо Тенев официално откри новоизграденото в градския парк съоръжение в присъствието на младежите, част от инициаторите за реализацията на проекта.

Скейт зоната, разположена в зелените площи на парка, в близост до пешеходните му алеи, е с обща площ от 685 кв. м. Тя е решена с шлайфана бетонова настилка, разделена на няколко нива, които осигуряват различни нива (за начинаещи и напреднали) и видове забавления за ентусиастите. А именно: практикуване на скейтборд; на ролкови кънки; на BMX байкинг;​ каране на тротинетки и др.

Няколко са основните причини, поради които предприехме действия по изграждане на площадка от такъв тип, коментират от общиската администрация. Сред тях са ​големият брой на децата занимаващи се с екстремно спортове в града; ​необходимостта от локализиране на конкретно място за практикуване на екстремни спортове и занимания и не на последно място фактът, че единственото подходящо място за изграждане на скейт площадка е пространството в градския парк, чието обновяването приключи в края на миналата година.

В заключение от местната управа апелират всички посетители да пазят съоръженията и да не се допускат прояви на вандализъм.

снимки: Община Раднево

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
15.03.2022

Дългоочакваният скейт парк в Стара Загора е готов

Стара Загора вече може да се похвали с чисто нов скейт парк, който предстои да посрещне първите почитатели на екстремния […]

Прочети още
Скейтпарк 29.03.2022

Първият в света многоетажен скейт парк отваря врати

Кент вече може да се нарече кикфлип столица на Великобритания – с първото в света многоетажно, специално изградено съоръжение за […]

Прочети още