Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Нов собственик за част от бившите „Пехотински казарми“ в Ямбол

Ямбол

Трима са били кандидатите, участвали в търга на Министерството на отбраната за част от бившите „Пехотински казарми“ в Ямбол. Тайното наддаване е било за поземлен имот с площ от 98 398 кв.м, застроен с 28 броя сгради, става ясно от заповед, публикувана на сайта на МО.

Новият собственик, спечелил търга е фирма „Холдинг център“ АД. За част от бившите „Пехотински казарми“ в град Ямбол фирмата е обявила цена от 7 200 000 лева.

Интересът към този имот показва, че Ямбол е привлекателен град за инвеститори, коментират от общината. Теренът на бившите казарми е едно от прилежащите градски пространства и е с важно значение за развитието на Ямбол.

От местната администрация също така припомнят, че неговото неизползване и изоставяне от Министерството на отбраната през 2002 година е доведело до рушене на сградите.

Все още няма информация за бъдещите намерения на инвеститора за развитието на имота.

При предстоящото проектиране ще се изисква спазване на подходяща улична регулация. Тя трябва да отговаря на стандартите на града, предупреждават от общината. И допълват, че след проведени вече разговори с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, Община Ямбол отново ще подаде ново искане за прехвърляне на по-голямата част от военните имоти в тези поделения.

Новият собственик:

Основната дейност на фирмата, придобила част от имота на бившите казарми, е придобиване, управление и продажба на участия в български и чуждестранни дружества. В това число и придобиване управление и продажба на облигации, патенти, финансиране на дружествата, в които Холдингът участва. Дружеството се представлява от Иван Стоянов Ярков.

Ямбол
Снимки: община Ямбол

Вижте още: