Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Нов живот за кино „Космос“ в Пловдив – със скандинавски привкус

Кино Космос

Емблематичното кино „Космос“ в Пловдив ще бъде възстановено. Дейностите по реставрацията му навлизат във фаза разработване на технически проект. За това съобщи главният архитект на града Димитър Ахрянов.

„Експертният съвет по устройство на територията (ЕСУТ) разгледа на последното си заседание заданието за продължаване на процедурата по проектиране на киното. То включва изискванията по проектиране на отделните части“, обясни архитект Ахрянов.

В частта „Архитектура“ съвместно в колектив ще работят арх. Димитър Балджиев и Тодор Абаджиев. Припомняме, че през април 2019 г. Община Пловдив обяви архитектурен конкурс за изработването на идеен проект за основен ремонт на кино „Космос“.

Арх. Балджиев в миналия мандат спечели обявения конкурс за проект, а арх. Абаджиев притежава правата за кино „Космос“.  Двамата са постигнали споразумение и заедно ще изпълнят техническия проект на кино „Космос“, което ще добие съвременен вид на многофункционална сграда от скандинавски отворен тип.

„Идеята на Община Пловдив е киното да се съхрани като културна институция и тук да се провеждат множество събития, които са част от културния календар на Пловдив, тъй като градът изпитва недостиг на сгради, които да домакинстват именно такива прояви“, допълни главният архитект на града.

А междувременно, докато очаква своя нов живот, емблематичната сграда на кино Космос изглежда така:

Кино Космос
Кино Космос в миналото и днес. Снимки: Община Пловдив

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
кино влайкова 28.06.2021

Има пари за ремонт на кино „Влайкова“! Ще се ремонтират и 4 църкви и Синагогата в София

Добра новина! Има пари за ремонт на емблематичното за столицата кино „Влайкова“. Както 1към1 информира преди време, сградата се нуждае […]

Прочети още
Кюстендил 25.05.2021

Съдът в Кюстендил отхвърли жалба за продажбата на кино „Заимов“

Окръжният съд в Кюстендил отхвърли жалба на дружество за продажбата на кино „Владимир Заимов“, продаден заради задължения към общината. Жалбата […]

Прочети още