Виж 1към1

Hörmann увеличава капацитета си в областта на системите за контрол на достъпа

Прочети още

Нова паркова зона с пешеходен мост свързва „Люлин“ със Западен парк

Западен парк

Изградена е нова паркова зона с пешеходен мост, който свързва „Люлин“ със Западен парк. За територията бе разработен подробен устройствен план (ПУП) и подготвен проект „Западна порта към Западен парк“.

Паркът е обособен по протежението на бул. „Петър Дертлиев“ и ж.к. „Люлин 10“. Изградени са тротоари, пешеходни алеи и ново осветление, както и места за почивка с пейки и кошчета. Поставено е и видеонаблюдение.

Пешеходният мост е със стоманена конструкция и с дължина над 31 м и минава над река Суходолска. Предстои доизграждане на няколко метра от алейната мрежа, както поставяне на ограда към реката.

Западен парк

„Благоустрояването на над 10 декара паркова територия и новият пешеходен мост осигуряват удобна връзка от район „Люлин“ към Западен парк. Оформени са зелени площи, алеи, две детски и спортна площадка, както и велоалеи“. Това коментира кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на място заедно със зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на район „Люлин“ Милко Младенов.

Парковата зона, която свързваме със Западен парк, е част от Програмата на Столична община за създаване на нови зелени пространства и възстановяване на паркове в града ни“ – посочи още кметът на София.

На териотрията на парковата зона стартира и засаждането на дървесната и храстова растителност. Новите дървета са от вида ливански кедър, сребриста ела, бяла бреза, каталина, липа, явор, чинар. Ще бъдат засадени и над 100 вида храсти.

Западен парк

Западен парк

Западен парк
Снимки: Столична община

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
комплекс 19.11.2021

Строят мултифункционален комплекс в София с инвестиция от €18 млн.

Генералният дистрибутор на Mercedes-Benz за България, „Силвър Стар“, започна строителството на собствен мултифункционален комплекс в София. Предвидената за цялостната реализация […]

Прочети още
08.11.2021

Плюшени играчки „покориха“ 7-етажна сграда в София

Десетки плюшени играчки покриват фасадата на 7-етажна жилищна сграда на столичния булевард „Черни връх“. Необичайната гледка радва очите и провокира […]

Прочети още