Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

Нови дати за Архитектурно-строителна седмица 2021

строителна седмица

Архитектурно-строителна седмица 2021 променя първоначално обявените дати и 21-ото издание на изложението ще се проведе с месец по-късно – от 16 до 19 юни 2021 в Интер Експо Център в столицата. Причината е необичайната обстановка в страната и желанието на организаторите да предложат максимално сигурни условия като период на провеждане на изложението.

Изложението ще представи новостите в секторите на „Вътрешни довършителни работи“, „Врати, прозорци, фасади и дървени къщи“, „Груб строеж, външни довършителни дейности, вертикално планиране и ландшафт, индустриално строителство и оборудване“ и „ОВК, сградна автоматизация, софтуер и Smart решения”.

Програмата през първите три дни от Архитектурно-строителна седмица 2021 предвижда кръгла маса и форуми по следните теми:
  • Сградните паспорти – ползи, проблеми, решения;
  • INVESTING & BUILDING FORUM – инвестиции, печалби, ползи, възможни загуби, перспективи;
  • Различни аспекти на качеството на проектиране;
  • Създаване на финансови инструменти за финансиране на дейности по плана за възстановяване;
  • Инструменти в подкрепа на малките и средни предприятия в сектора и др.

Промяната на датите на изложението е съласувана и с бранша и партньорите на събитието. Сред тях са Камарите на строителите в България; на инженерите в инвестиционното проектиране; на архитектите; Българската асоциация на фасадната индустрия и др.

Вземайки предвид очакваното подобряване на здравна обстановка и необходимостта на бранша от ефективна платформа, на която да се срещне на живо, организаторите се надяват, че с промяна на датите ще предложат по-добри условия и здравословна среда. А всеки един участник – изложител, посетител или лектор, ще осъществи стойностна изява. Погрижили са се и за сигурността на всички участници още при площоразпределението и проектирането на изложението. Спазени са всички изисквания за дистанция. Ще бъдат осигурени и възможности за водене на бизнес преговори в специални бизнес зони.

технологии 04.05.2021

Нови технологии и иновации в строителството през 2021 г.

Иновациите и въвеждането на нови технологии, включително и в строителството, са не просто неизбежни, но и задължителни. Особено когато става […]

Прочети още