Новият столичен аквапарк се строи върху 25 дка (снимки)


С проектите, които реализираме в парк „Възраждане“ тази и през последните години, променяме района и София. Общо 100 дка нов парк създаваме за града. Тази година на площ от 25 дка изграждаме първия аква парк заедно с ново парково пространство. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта.

Фандъкова припомни какво беше преди години това място. Водихме дълга битка да си върнем собствеността заедно със дружеството „Софийски имоти“, което бе скандално известно, но също успяхме да променим, и днес инвестираме в изграждането на парка, посочи също столичният кмет.

Изградихме първия етап от парка заедно със спортния комплекс. В момента изграждаме аква парк с пет открити басейни и зона със закрит плувен басейн. В момента се изпълняват довършителни работи. На покрива на обслужващата сграда е разположена стартова площадка за спускане по водните пързалки.

Закритият басейн е с шест коридора с размери на коритото 25 м/15.40 м. Дълбок е 1.8 м в дълбоката част и 1.35 м в плитката.

Ще има водоналивен кът за минерална вода.

Предстои работа по поливната система и засаждане на 600 дървета.

До 5 ноември 2019 г. трябва да приключат строителните работи и след това да започне процедура за въвеждане на обекта в експлоатация.

Източник: Столична община