Виж 1към1

Стъклен ресторант в Драма (Гърция) е отличникът на прогресивната архитектура

Прочети още

Новото разширение на метрото – готово в края на 2025 г.

метрото

Новото разширение на метрото с 3 километра ще е готово в края на 2025 година, когато ще стига до столичния квартал „Левски Г“.

През есента на миналата година „Метрополитен“ ЕАД подписа три договора за изграждането на три нови станции и прилежащите им тунели от разширението на третата линия на софийското метро. Тя ще минава под булевард „Владимир Вазов“ в кварталите „Хаджи Димитър“ и „Левски Г“. Срокът за изпълнение на проекта е 39 месеца.

В момента изпълнителите работят по проектирането и организацията на строителните площадки. В т.ч. създаването на временна организация на движението по бул. „Владимир Вазов” с цел обособяване на площадките в рамките на месеците март и април и започване на същинската работа по изграждането на метростанциите и тунелите.

Проектът за 3-километровата отсечка ще се изпълнява от акционерните дружества „Трейс Груп Холд”, „Джи Пи Груп” и „Монолит София”.

Договорът с „Трейс Груп Холд” АД е за изпълнение на Обособена позиция 2. Тя включва изграждането на метростанция „Тракия” и прилежащия ѝ тунелен участък до метростанция „Ст. Георги Аспарухов”. Вторият договор е с дружеството „Джи Пи Груп” АД, което ще изпълнява Обособена позиция 3, включваща изграждането на метростанция „Ст. Г. Аспарухов” и прилежащият ѝ тунелен участък до действащата станция „Хаджи Димитър”. Третият договор, с фирма „Монолит София” АД, е за изпълнение на Обособена позиция 1, включваща изграждането на метростанция „Владимир Вазов” и прилежащия ѝ тунелен участък до метростанция „Тракия”.

* визуализация: спирка на метрото „Г. Аспарухов“, Метрополитен АД

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
Белград 22.11.2021

Метрото в Белград вече не е просто мечта. Строителството започна

Днес, половин век след първото обещание, на Макишко поле в Белград започна строителството на първото метро в сръбската столица. Министърът […]

Прочети още
Зеления ринг метродиаметър 14.05.2021

Метрото през „Слатина“ ще има връзка със зеления ринг

Предстоящото разклонение на третата метролиния в София, което ще минава през столичния район „Слатина“, ще има връзка със зеления ринг. […]

Прочети още