Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

НСИ: Нарастване на строителството продължава

строителната продукция строителството

През април 2021 г. строителството отбелязва ръст спрямо март. Данните на Националния статистически институт (НСИ) отчитат и сериозно покачване на индекса спрямо година по-рано. Промишленото производство също е в положителните стойности на статистиката, макар и по-слабо.

Индексът на строителната продукция, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 2.3% над равнището от предходния месец. Осезаемо е увеличението спрямо същия месец на 2020 година – с 15.7%. На база месечни изменения продукцията от гражданското/инженерното строителство през април 2021 г. се увеличава с 3.3%. А тази от сградното строителство – с 1.6%. Спрямо годишните изчисления обаче строителната продукция през месеца отчита положителни темпове както при гражданското/инженерното строителство с регистриран ръст от 21.5%, така и при сградното строителство, където нарастването е с 11.5%.

През април се повишава и индексът на промишленото производство в страната, изчислен от сезонно изгладени данни, с 0,2% спрямо март, когато нарасна с 4,8%. Въпреки минималния ръст обаче, запазва изявената тенедеция през последните пет месеца на покачване. А след като на база годишни изменения през март за пръв от началото на пандемията отчете повишение със 7,2%, сега изгладеният индекс на промишленото производство бележи ръст с 22,8% спрямо април 2020 г.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
синагога 28.05.2021

Започва строителството на синагога, църква и джамия под един покрив

Мюсюлмани, евреи и християни се събраха, за да положат заедно основите за изграждането на общ религиозен център в Берлин, в […]

Прочети още
бамбукът строителен материал 28.04.2021

Бамбукът като строителен материал и приложението му

Бамбукът като строителен материал се е използвал още от древността. По традиция се свързва с културите на Централна и Южна […]

Прочети още