Виж 1към1

1към1 излиза в Коледна ваканция: Светли празници!

Прочети още

Нюйоркският музей на секса открива свой клон в дизайнерска сграда от Snøhetta

20 години след откриването си Музеят на секса в Ню Йорк е готов да открие свой клон и в Маями. Това ще се случи през пролетта на 2023 г. в сграда, проектирана от норвежкото архитектурно бюро Snøhetta.

Разположен в бивш склад с площ от 32 000 кв. фута в квартал Алапатах в Маями (Флорида), Музеят на секса ще предложи на местните и посетителите дестинация, която да предизвика разнообразие и идентичност чрез най-добрия съвременен дизайн. Той ще включва три големи изложбени галерии, търговски площи и бар.

снимка: Snøhetta

Откриващите изложби включват „Машини за желания“ от японския художник Хаджиме Сораяма, историческото изследване „Модерен секс: 100 години дизайн и приличие“ и завладяващата „Super Funland: Пътуване в еротичния карнавал“.

„Нашето встъпително представяне перфектно въплъщава амбициите ни да бъдем провокиращ мисли форум за секса и сексуалността. Да представим уникално, обществено обичано и критично аплодирано културно предложение за Маями“, каза основателят на музея Даниел Глук.

снимка: Museum of sex, New York
За първоизточника – Музей на секса, Ню Йорк:

Основан през 2002 г., Музеят на секса в Ню Йорк е домакин на 40 изложби за културното значение на човешката сексуалност. По оригинален начин показа как дизайнът играе ключова роля в развитието и изпълнението на изложбата.

снимка: Museum of sex, New York

Световноизвестни дизайнерски фирми като Pentagram Design Inc., Casson Mann и 2×4 помогнаха за трансформирането на галериите и историческата сграда в открит дискурс около сексуалността. Сградата на музея в Ню Йорк се намира в „Tenderloin“ – развлекателен и бивш квартал на червените фенери. Районът е известен още от 19 век със своите бордеи, зали за танци, театри и салони.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
фасада 18.02.2022

Глухарчета и светулки вдъхновяват фасадата на тайландски музей

Музеят на модерния алуминий (МоМа) в Нонтабури, Тайланд, е напълно готов, а поразителната му фасада напомня на поля, обсипани от […]

Прочети още
Bource de commerce 10.05.2021

Bourse de Commerce – нов музей отваря врати в сърцето на Париж

След съобщението на френския президент Еманюел Макрон, че всички музеи и културни обекти във Франция могат да отворят отново от […]

Прочети още