Обновени пешеходни пътеки пазят децата на пътя в Русе


За 5-а поредна година „Оргахим“ е партньор на инициативата „Убий скоростта, спаси дете!“ на Радио FM+. В рамките на кампанията ще бъдат обновени маркировките на пешеходните пътеки пред две училища в Русе, защото „нито една спестена секунда на пътя не може да сесравни с живота на едно дете“. Това е и мотото на кампанията за 2020 г. Инициативата започна днес пред СОУ „Христо Ботев“, а в четвъртък ще продължи пред училище „Възраждане“ в дунавския град.

„Поддържането на пешеходните пътеки открояващи се, видими и ярки, е кауза на Оргахим. Всяка бяла лента от зебрите помага на децата да стигнат спокойно и сигурно до училище и да се придвижват безопасно до всяка точка в града“, каза Емил Кунчев – маркетинг мениджър на компанията. По думите му в началото на учебната година всички можем да направим повече от това да намалим скоростта. „Безопасното пресичане е обща грижа – и на шофьорите, и на пешеходците. Пешеходната пътека емястото на пътя, където животът винаги е с предимство“, допълни Емил Кунчев.

Посланици на кампанията тази година са редица известни личности, сред които Калин Врачански, Свилен Ноев, Прея, Гергана Стоянова, Любо Киров, Михаела Маринова и Ненчо Балабанов.

Община Русе е една от 8-те общини, които традиционно участва в проекта. Различни инициативи в подкрепа на каузата ще се проведат още в София, Бургас, Варна, Сливен, Благоевград, Велико Търново и Стара Загора.

Вижте още:

„Пътна полиция” с нова спецоперация за безопасност по пътищата

Българин разкрасява пешеходните пътеки в Мадрид