Виж 1към1

Това е най-скъпият пентхаус в Америка – искат му космическите $250 милиона

Прочети още

Обновяват пет читалища в община Исперих по проект

Пет читалища в община Исперих ще бъдат обновени по проект на общината за подобряване на културната инфраструктура. Това съобщи зам.-кметът на Исперих Аксел Кючюк.

Ремонт ще бъде направен на читалищата в селата Голям Поровец, Белинци, Малък Поровец, Лудогорци и Лъвино. Планирано е да бъдат обновени залите и сцените в петте културни институции, а в селата Лудогорци и Лъвино ще бъдат ремонтирани и покривите.

Безвъзмездното финансиране за реализацията на строително-монтажните работи в размер на над 200 000 лева. Осигурено е чрез Програмата за развитие на селските райони.

Предстои обявяване на обществени поръчки за строителство като се очаква дейностите по проекта да приключат до края на март 2025 година.

На територията на община Исперих дейността си развиват 24 читалища. Към тях функционират библиотеки, клубове, кръжоци и самодейни състави, организират се концерти, представления и музикално-поетични вечери, реализират се дейности, свързани с чествания на празници. В народните читалищата има и самодейни художествени състави, които популяризират българския фолклор и традиции.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-важното предстои!
20.09.2022

На годишна база в ЕС производството в строителството се е увеличило

През юли 2022 година спрямо месец по-рано производството в строителния сектор в Европейския съюз (ЕС) е нараснало с 0,2%, а […]

Прочети още
08.09.2022

Започва строителство и ремонт на спортни площадки в стотици училища в страната

Министерството на образованието и науката (МОН) предоставя средства за създаване на съвременни условия за спорт на открито за над 69 […]

Прочети още