Обновяват се две отделения на болницата в Трявна


Общинската болница в Трявна ще обнови два етажа от сградата си, където са разположени част от детското отделение, неврологичното отделение, зоната за физиотерапия и вътрешното отделение. Ремонтът ще обхване площ от над 3500 кв.м., които в най-голяма степен се нуждаят от боядисване, са изчислили от болницата. Те ще бъдат покрити със специална боя, която не позволява образуването на мухъл и плесени в помещенията, а зоните, които вече са засегнати от вредните гъби, ще бъдат предварително обработени и със спрей против мухъл.

„Това е хубаво и за болницата, и за града, защото освен климатичните дадености, на които разчитаме, ние ще предложим на пациентите  и по-комфортни условия при престоя им в нашата болница“, каза д-р Татяна Станчева, управител на МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов”.

Общината се е ангажирала да осигури работници, които ще извършат боядисването. Така освен прекрасните специалисти в болницата, пациентите с белодробни и други заболявания ще се лекуват в комфортна среда, в която няма мухъл.