Виж 1към1

Цветни нюанси на BUILDINSGTYLE 2023: с Recolorezzo и CoDesign

Прочети още

Обсъждат разширение на софийското метро

метро

Предстои обществено обсъждане на Проекта за специализиран подробен устройствен план на Столична община във връзка с разширение на третия метродиаметър на софисйкото метро. Основна тема в предстоящото обсъждане е осигуряване на трасе и метростанции за изграждане на разклонението.

В реда на обсъждането са заложени изменение на план за улична регулация, изменение на план за регулация на прилежащи УПИ, проект за вертикална планировка и план-схеми на техническата инфраструктура за осигуряване на трасе и метростанции за изграждане на разклонение на „Трети метродиаметър“ на „Софийски метрополитен“ от Военна академия „Г. С. Раковски“, по бул. „Гео Милев“, бул. „Асен Йорданов“, пред МФСЗ „Арена Армеец София“, по бул. „Цариградско шосе“ до бул. „Йерусалим“ в границите на административни райони „Оборище“, „Слатина“ и „Младост“.

Представянето на проекта за разширение на столичното метро ще се проведе онлайн на 15.04.2021 г. от 17.30 ч., а заключителната дискусия, отново онлайн, е предвидена за 12.05.2021 г. от 17.30 ч.

Желаещите да участват в обществените дискусии, могат да намерят повече информация в уебсайта на Столична община, Направление „Архитектура и градоустройство“.

снимка: Софийското метро /GettyImages

Вижте още: