Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Община Перник обяви поръчка за изграждане и ремонт на ВиК мрежи

Перник

Община Перник започва изграждане на нови и ремонт на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения. Обявена е обществена поръчка на стойност 2 033 333,33 лева за строителство на осем обекта, които са част от водния цикъл на Перник.

Общата дължина на включената в обхвата на поръчката ВиК мрежа е 3300м, от които канализационна мрежа – 2000 м и водопроводна мрежа – 1300 м.

Съществуващият битов колектор, отвеждащ водите от източната част на кв. „Ралица“, е напълно компрометиран и отпадните води се изливат свободно, съобщават от местната администрация. Предвижда се ремонт на битова канализация в разположения под него квартал „Христо Ботев“ по протежение на 430 м до пътя за Радомир и на един от подлезите в центъра на града.

Поради равнинния си терен участъкът между улиците „Рашо Димитров“ и „Юрий Гагарин“ се наводнява при обилни валежи, а прилежащите имоти се заливат с повърхностни води, което налага отводняване на района с дъждовна канализация. Дължината й ще бъде около 400 м. По трасето са предвидени и десет дъждоприемни оттоци.

На ул. „Рашо Димитров“ ще бъде обновена и съществуващата канализация. Строена преди повече от 60 години, тя е изключително стара, износена и нефункционираща. Запушванията са ежедневни и при валеж прилежащите имоти се заливат с отпадни води.

В кв. „Ралица“ улица „Палма“ е неблагоустроена, с над 50-годишен водопровод, който ежедневно аварира. Той също ще бъде подменен, ще се изгради и 700 м битова канализация. Ще бъде изместен съществуващият от Витоша водопровод в пернишкия квартал „Църква“. Водопроводът минава през застроени имоти под масивни жилищни сгради, което е опасно и създава проблеми за експлоатацията му, уточняват от администрацията. Предвидени са ремонтни дейности и по водопроводите по улиците „Йордан Лютибродски“ и „Станке Димитров“, също в кв. „Църква“.

снимка: Pixlr

Последвайте ни във Facebook – най-важното предстои!
Перник 01.10.2021

С над 100 млн. лева обновяват канализацията и водопроводите в област Перник

Общо четиридесет километра канализация и 30 км водопроводи в Перник и Радомир ще бъдат обновени по проекта за воден цикъл. […]

Прочети още
10.12.2021

Започва голям ВиК ремонт в центъра на Велико Търново

Започва мащабен ВиК ремонт в центъра на Велико Търново. Обхватът му ще засегне мрежата под булевард „България“, цялата главна улица […]

Прочети още