Община Русе се рекламира пред България срещу 191 000 лева


лева Русе

текст: Силвия Петкова, снимка: община Русе

Само 22 233 лева от планираните 182 000 лева са били изразходвани през миналата година от Община Русе за програмата за развитие на туризма. Това стана ясно от отчет, който ще бъде представен за одобрение пред общинския съвет в града. Причината за малкото разходвани средства са в резултат на отменените събития заради COVID–19.

За тази година заложеният бюджет е завишен в сравнение с предходната. Сумата за реклама на Русе и участие в туристически борси е в размер на 191 000 лева.

Дейностите са били планирани с представители на туристическия бранш. Целят по-доброто промотиране на Русе и региона като център за винен и културен туризъм. Предвидени са 50 000 лв. за събития на общината с местно значение. Сред тях ще бъдат кулинарните състезания „На върха на ножа“, „Като шеф готвачите“, „Дунавска кулинарна купа“ и „Празник на дунавската риба“. Планират се и международен Биг Бенд парад и отбелязване на Деня на река Дунав. Средства за предвидени и за Римския пазар на Сексагинта Приста, на който домакин е Регионалният исторически музей.

Други 35 000 лева са планирани за реклама на Общината и участия в международни туристически борси в София и Велико Търново. 10 000 лева са за отпечатване на рекламни материали. 35 000 лв. са предвидени за организацията на традиционното вече изложение „Уикенд туризъм“ и фестивала на туристическите забавления и анимации.

Вижте още: