Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

Общината в Русе започна неочаквано ремонт на Кръговото

кръговото

текст и снимки: Силвия Петкова

Неочаквано за всички Кръговото кръстовище в Русе, което пропадна преди месеци, осъмна тази сутрин частично блокирано заради ремонт. И въпреки че реконструкцията беше планирана, предварителна информация за нея от администрацията нямаше. Липсваше предупреждение за водачите, че ще има затваряне на ленти или насоки за обходни маршрути, за да не се образува тапа. Практика, която е била традиция до момента, при ремонт на пътни участъци.

Припомняме, че още през зимата от администрацията съобщиха, че ще се наложи спешен ремонт на Кръговото кръстовище заради пропадане и напуквания. Комисията, която е направила оглед на мястото, установи за пропадане на тротоара от страната на сградата на ОД на МВР – Русе, както и на част от пътното платно между Спортната зала и Полицията. Още тогава беше уточнено, че русенци няма да плащат за „ремонт на ремонта“, тъй като Кръговото е гаранционно. До цялостно затваряне на района няма да се стига, като ще се работи поетапно в различните ленти за движение.

Според намеренията сега е ремонтът да приключи до края на този месец. За това време трябва да се коригира деформираният участък и да се положи нова настилка.

транспорт 12.05.2021

Премахват частните превозвачи от градския транспорт в Русе

текст и снимка: Силвия Петкова Общинският автотранспорт ще поеме изцяло обслужването на линиите от градския транспорт в Русе. Това предвиждат […]

Прочети още
бобокови 11.05.2021

10 години по-късно: размразяват строеж на братя Бобокови в Русе

текст и снимки: Силвия Петкова 15-етажна сграда с жилища и офиси ще се издигне на мястото на недостроения петзвезден хотел […]

Прочети още