Виж 1към1

Огромно, синьо „О“ – нова жилищна сграда

Прочети още

Общинска сграда в центъра на София става нова детска градина

детска градина

Новината за преустройство на общинската сграда на ул. „Христо Белчев“ 36 в детска градина, съобщи кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков. След преустройството сградата ще бъде филиал на 159 ДГ „Олимпийче“. В нея ще могат да се обучават две групи, всяка с по около 18 деца.

Решението идва след като от Столичния общински съвет (СОС) е приел предложението на Трайков с пълно единодушие.

В доклада си районният кмет посочва, че към настоящия момент по данни на Информационната система за обслужване на детските градини в централния столичен район има над 240 чакащи деца. И тъй като за тези деца няма възможност да бъдат приети в съществуващите детски градини, е необходимо да се осигурят възможности за тяхното разширение. Същевременно липсата на подходящи терени в централния район не позволява строителството на нови сгради. А това налага мерки за преустройство на съществуваща сградна общинска собственост.

„Сега се захващаме с проектирането, което няма да е много просто. Но по-сложната задача в случая беше да намерим нови локации на територията на район „Средец“ за няколкото общински и държавни служби, които в момента я използват и с общи усилия се справихме, макар и малко на магия“. Това допълва районният кмет Трайков.

* Снимка: Сградата, която ще бъде преустроена в нова детска градина/източник: Трайчо Трайков

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
нов корпус училища

4,1 милиона лева за строителство и ремонт на детски градини и училища

Служебният кабинет отпусна малко над 4,1 милиона лева за ново строителство и ремонт на общо 24 детски градини и училища […]

Прочети още
детска градина 08.10.2021

Стартира строителството на нова детска градина в София

С тържествен водосвет стартира строителството на нова сграда – филиал на 24-та ДГ в столичния район „Надежда“ 3, с която […]

Прочети още