Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Обявиха Европейската коледна столица за 2022

Коледа е аромат на мандарини, блещукащи светлинки и надежда, стопляща сърцата. Но Коледа е и пътуване, откриване на нови туристически дестинации и посещаване на любими такива. А престижното отличие за Европейска коледна столица, което се присъжда ежегодно от 2017 г. насам под патронажа на Европейския парламент, определено може да ви улесни при избора на следващото пътуване.

Тази година за европейски столици за Коледа 2022 международното жури избра италианския град Генуа и испанския Сан Себастиан.

Отличието е голям успех за Генуа – градът, който още Марк Твен описа като „величествен, издигащ се от морето, отразявайки слънчевата светлина на стотици сгради”. А наградата – заслужена, защото и днес градът очарова със своите коледни базари, пищни витрини, празнични инициативи и светлинни украси.

Главният град на италианската област Лигурия поделя престижното отличие с испанския град Сан Себастиан.

Журито, което заседава в Мадрид, взе решението си да отличи двата града въз основа на „високото техническо ниво на представените проекти, за предложенията и ангажимента за следване на европейските ценности на Коледа – момент със специално значение, в който се разкриват дълбоките ценности на интеграция, толерантност, съвместно съществуване и мир, които са в центъра и в основата на европейския проект”.

Коледа в Европа е време с особено значение. Време, в което се разкриват дълбоките ценности на интеграция, толерантност, съвместно съществуване и мир, които са в основата и произхода на европейския проект за Коледна столица, напомнят организаторите.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
село 13.12.2021

Чавдар е първото коледно село в България

Първото коледно село в България бе открито в село Чавдар. Площадът вече грее в празнични коледни светлини. „Коледното село на […]

Прочети още
27.11.2019

Италиански град се превръща в коледно царство

Ако искате да подарите на семейството си наистина незабравими и много красиви коледни и новогодишни празници извън страната, чудесна идея […]

Прочети още