Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

Обявяват обществена поръчка за нов мост на р. Струма при Покровник

Марица МРРБ ремонт мост

Тази седмица трябва да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство на нов мост над река Струма на третокласния път Благоевград – Покровник. Областното пътно управление в Благоевград вече е изпратило Агенцията по обществени поръчки документи във връзка с предстоящо обявяване на поръчката.

Новият мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение.

Срокът за изпълнение на поръчката е 390 календарни дни. От тях 90 календарни дни са за изготвяне и предаване на технически проект и 300 – за разрушаване на съществуващия и изграждане на нов мост.

Прогнозната стойност на поръчката е 7 257 600 лв. без ДДС.

За осигуряване на финансиране на съоръжението АПИ кандидатства в началото на февруари т. г. пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, напомнят от Пътната агенция.

Мостът над река Струма на третокласния път Благоевград – Покровник е в аварийно състояние. От обилните валежи в средата на декември м.г. и придошлите води на р. Струма са подкопани устоите на съществуващият мост. Заради това движението по него към момента е забранено. Трафикът преминава по обходен маршрут, допълват от пътната агенция. 

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
Железопътен мост 20.05.2022

Над река Струма ще строят стоманен железопътен мост

Стоманен железопътен мост ще бъде изграден над река Струма при км 41+253. Той е част от модернизацията на жп линията […]

Прочети още
пешеходен мост 16.05.2022

Откриха най-дългия висящ пешеходен мост в света и той отново е в Европа

Година след откриването си внушителният „516 Арука“ в Португалия, обявен за най-дългия пешеходен мост в света, претърпя втора загуба. Първо, […]

Прочети още