Виж 1към1

Hörmann увеличава капацитета си в областта на системите за контрол на достъпа

Прочети още

Очакват ни избори, но първо – служебен кабинет. Ето и спряганите имена за служебни министри

Рдаев

Държавният глава Румен Радев ще приеме днес в 10:00 часа представители на парламентарната група на „БСП за България“. На парламентарната група бе възложено да посочи кандидат за министър-председател, но вчера, 27 юли, от БСП съобщиха, че ще върнат третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

„Направих всичко по силите си. Проявих търпение, търсих мостове, предлагах решения. Сега се разбира, че съм била права, но е късно. Утре връщаме мандата“, заяви лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова в пост на страницата си във Фейсбук след официалното съобщение на партията за връщането на мандата.

Така след третия неуспешен опит, който беше и последният шанс за съставяне на правителствов рамките на 47-ото Народно събрание, предсрочните парламентарни избори са сигурни.

Следва разпускане на НС от президента, насрочване на дата за парламентарен вот през октомври и назначаване на служебно правителство.

В публичното пространство и медиите тръгнаха слухове и спекулации относно това кои ще са членове на поредния служебен кабинет „Радев“.

Според източници на bTV от политическите централи сред спряганите имена са Гълъб Донев, Марин Райков, Крум Зарков и София Касидова.

Донев, който е бивш служебен министър на труда и социалната политика и настоящ секретар на президента, е възможният служебен премиер. Пред медията обаче самият Донев отрече да са водени разговори с него.

За вицепремиер и министър на външните работи се спряга името на посланика ни във Великобритания Марин Райков.

За министър на икономиката пък се спряга името на икономиста София Касидова, която заемаше поста заместник-министър на икономиката в кабинета „Сакскобургготски“.

Крум Зарков, депутат от БСП, се очаква да оглави правосъдното министерство, но информацията не е потвърдена официално.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
Караджов 03.05.2022

Министър Гроздан Караджов: Гладна кокошка – избори сънува!

„Напоследък често се чувствам като в паралелна реалност. Особено когато хора, които са забатачили строителството и ремонта на пътища, обвиняват […]

Прочети още
26.07.2022

Сбъдва се една хърватска мечта: откриват моста Пелешац

Снощи, 25 юли, за пръв път бе пуснато нощното осветление на моста, превръщайки подготовката за официалното откриване в спектакъл. Мостът […]

Прочети още