Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Офис у дома? Защо не!

вкъщи

Създаването на домашен офис твърде често свършва в края списъка ни със задачи. Повечето от нас по-скоро биха оставили работата извън дома, отколкото да вложат време и пари проектирайки такова място. И все пак пренебрегването на това място е грешка. Домашните офиси не е нужно да бъдат скучни и могат да се четаят с уникалните ви изисквания. Те могат да се превърнат в инструмент, който повишава производителността ви.

Ако сте готови да дадете шанс на вашето работно пространство шанс – ето няколко съвета.

На какво ще седите?

Харесва ви или не, столът в офиса е мястото, където прекарваме по-голямата част от дните си. Според проучване от 2013 г. на Ergotron, компания известна с производството на офис мебели, то работещите са склонни да седят по 13 часа на ден.

С изумителна цифра като тази, е важно да се уверите, че вашият офис стол е правилно разположен за нуждите на вашето тяло. Ако не и седите непрестанно в неудобна поза, то това може да доведе до краткосрочна болка и дългосрочни здравословни проблеми. Най-добре е да инвестирате в ергономичен стол с опции за персонализиране. В идеалния случай трябва да потърсите стол, който ви позволява да седите удобно с прави рамене и предлага много лумбална подкрепа.

Помислете за добавяне на стол или два срещу бюрото си, което ви позволява да приветствате посетителите. Като алтернатива можете да добавите стол с акцент и библиотека в уютен ъгъл на стаята.

Сложете много светлина

От само себе си се разбира, че ако планирате работен ъгъл, ще имате нужда от достатъчно светлина. За да направите това ефективно, използвайте смес от видове осветление. Разнообразни източници на светлина ви дават повече контрол над атмосферата на помещението. В случая с домашния офис е по-добре да сгрешите с твърде много източници на светлина, отколкото те да са не достатъчно.

Организацията е от съществено значение

Няма по-голямо препятствие пред производителността от разхвърляното бюро, скрито под планина от документи. Направете си услуга, докато създавате домашния си офис и поставете организационни системи, които са лесни за използване и отговарят на вашите нужди.

Преди да направите покупки, седнете и помислете за нещата, които трябва да съхраните. Вашата работна натовареност е предимно документооборотна или имате нужда от място за поставяне на по-обемисти предмети като изкуство? След това бъдете честни със себе си за организационните си способности. Вие човек, който може да държи отворен рафт, изглеждащ чист ли сте, или предпочитате да скриете работата си от поглед?

След като имате ясна представа за организацията, от която се нуждаете, направете и проучване. Потърсете аксесоари, които отговарят на вашия бюджет, размерите на стаята и естетиката ви.

Не забравяйте личността си

Не на последно място, офисът ви се нуждае от здравословна доза личност. Направете всичко възможно, за да направите пространството така, че да го почувствате като своето. С доза късмет, това усилие ще ви помогне да прекарвате времето си в офиса много по-приятно.

Тук вашата цветова палитра е най-мощният ви инструмент. Едни от най-добре пазените тайни на интериорния дизайн е, че един нов слой боя е най-добрият начин да преобразите стаята. Изберете цвета, който харесвате, дори и да не пасва съвсем, а след това изберете смели, координиращи цветовете за акцентите.

След това е време да се справите с аксесоарите си. Не се страхувайте да добавите усещане за комфорт в стаята чрез текстилни материали като килими, възглавници и одеяла. Украсете стените с изобилие от изкуство, на което да се възхищавате. Тези малки естетически хитрини са перфектни допълнения към вградените бюра и рафтовете.