Офиси от друго измерение – новата офис сграда на WeWork


Миналата година се оказа изключително трудна за WeWork, но с началото на 2020 г. компанията вече има с какво да се похвали. Наскоро WeWork откри най-голямото си местоположение на 10 York Road в лондонския квартал Ватерло. С 27 000 квадратни метра площ под наем, 10 York Road е дом на 6 000 бюра за членове, 1000 от които са взети от HSBC, а местоположението също е централата на компанията за Европа, Близкия Изток и Африка.

 

През изминалото десетилетие WeWork определи външния вид и усещането за офис. Докато IPA все още тече, компанията продължава да прокарва идеята за това какво може да бъде офис пространство. 16-етажната сграда включва редица първи за компанията неща, едно от които е обществен партер със смесена употреба. „Гостите и членовете могат да разгледат комбинация от игриви функции, включително аркадни игри и изискан дизайн и да се насладят на трите централни функции: бариста, управлявана от Change Please, социално предприятие и членска организация WeWork, с която си партнираме в Обединеното Кралство; персонализирана тръба, закотвена от шкафове за книги, представляваща известния местен скейт парк; и нашата любима функция: DJ пулт, където местните диджеи пускат музика на живо, за да създадат атмосфера в пространството “, казва Хейли Славит, ръководител на креативната стратегия. Лобито включва също фоайе и мини-пазар, в който се продават продукти на членове на WeWork.

Етаж осем и девет са дом на екипа на общността и редица обществени пространства, включително уелнес крило, зона за игри и библиотека. Уелнес крилото разполага със стая за йога с гледка към града, стая за масажи и лечение, съблекални с душове и стая за медитация. „В пространството се усеща, че сте влезли в друг свят“, казва Славит от медитативната зала. „Меките, извити акустични стени се извиват с бавно променящо се цветно вдлъбнато осветление, идващо отгоре и отдолу, което дава на пространството безкрайно усещане, а  таванът имитира звездна нощ.“

Библиотеката е проектирана за фокусирана тиха работа и е обвита в шкафове със 100 линейни крачета.  Дизайнерският екип също слага непринуден обрат на аудиторията, който има многоетажни места за сядане с дивани с секционни HAY вместо традиционните театрални седалки.

Двете нива са създадени, за да помогнат за насърчаване на общността между членовете, както и със служителите на WeWork. „Една от любимите ми характеристики е социалното стълбище, което вградихме в пространството, свързвайки етаж девет (уелнес и пространство за фоайе) и осми етаж, който е етаж с повече игриви докосвания, включително снукър маса и място за съхранение заедно с други опции за игри за насърчаване на социалните връзки “, казва Франкибел Лима, директор-дизайнер.

 

Може би най-уникалната функция на 10 York Road е разположена на 16-ия етаж. „Стартирахме ресторант за пица и тераса на покрива, от която има невероятна панорамна гледка към Лондон“, казва Лима. „ Дизайнерският екип искаше да създаде пространство, където нашите членове да могат да привличат гости, за да се отпуснат и да си общуват. Нашият вътрешен екип за изкуство и графика създаде персонализиран дизайн на плочки за гръб за пространството, а материалите, използвани на това ниво, включват настилки от шисти, мраморни плотове и  венецианска мазилка. “

Дизайнерският екип работи за интериори, които са едновременно сложни и вълнуващи, избирайки материали като оцветен дъб, черен гранит, тъкани вълнени платове и смел мрамор. „Искахме дихотомията на приповдигнато и елегантно, като същевременно все още сме подканващи и достъпни с моменти на интриги, разговори и забавления“, казва Славит. 

Източник: ArchitecturalDigest.com