Виж 1към1

Кръстова гора – магнетичното място, сгушено в Родопите

Прочети още

Офиси в транспортни контейнери… в Маями

Базираната в Аржентина архитектурна компания Reale Arquitectos разкри плановете си за зашеметяваща офис сграда, изработена изцяло от контейнери за корабоплаване. В момента сградата е в процес на изграждане в Маями. За съвременната структура са използвани четири рециклирани транспортни контейнера, които са стратегически конфигурирани да дадат  изобилие от открити пространства и страхотни гледки към океана.

В допълнение към контейнерите за товарене, проектът се възползва разнообразни стратегии за изграждане на зелени сгради, включително слънчева енергия и система за събиране на дъждовна вода.

От самото начало проектът се фокусира върху съчетаването на сложния дизайн с устойчивите системи. Повторното използване на транспортни контейнери намалява строителните и транспортните разходи. Допълнителните устойчиви характеристики включват водогрейни панели, градински тераси и система за събиране на води. Сградата разполага и с вътрешно и външно LED осветление, както и с енергийно ефективни уреди.

За да се впишат в пейзажа на Маями, контейнерите са боядисани в бяло, което също помага при пасивно охлаждане. Стратегическото разположение на контейнерите осигурява на интериора красива гледка към бреговата линия на Маями, както и оптимална естествена светлина в интериора. Конфигурацията също така осигурява и сградата с множество външни градински пространства за отдих, работа или забавление.

Inhabitat.com