Ограничават пътуването по Великденските празници


Пътуването по Великденските празници ще бъде ограничено. Това стана ясно след като премиерът Бойко Борисов заяви, че има заповед на министъра на здравеопазването.

„Има заповед на министъра на здравеопазването -по време на Великденските празници областните градове ще се напускат само от тези, които пътуват по работа“, каза пред журналисти Борисов.

„Всички мои колеги, които се правеха на бабаити и говореха, че коронавирусът е някакво грипче, сега слагат хиляди трупове в найлонови чували“, каза Борисов. Убеден съм, че до няколко месеца ще се намерят лекарства и ваксини, всички работят за това, ние също, добави той.

„Ще започвам и ще свършвам с едно – спасихме ви от мигрантската криза, сега искам да запазим българите живи и здрави. Всички бизнеси, които могат да работят – работят. Останалите ще ги компенсираме и ще им помагаме. Задачата ми е да ви запазя живи“, каза Борисов.

Междувременно премиерът инспектира и строителните дейности на автомагистрала „Струма“. Той бе категоричен, че напредъкът на изграждането на важната пътна артерия е съществен като на места вече се монтират мантинели, поставят се укрепителни мрежи и се завършват канавки.

Към момента са изпълнени около 600 метра от северния и южния портал на тунел „Железница“. Миналата година предсрочно беше пусната за движение отсечката от автомагистралата от Благоевград до подхода към тунела. В момента се довършват останалите близо 6 км след „Железница“ в посока Гърция.

„Първо е поляна, а след това – магистрала и вижте с каква модерна техника се работи“, посочи министър-председателят Борисов.

Той изтъкна, че екипите използват всеки един момент от времето, когато е благоприятно, и не спират да строят, въпреки извънредното положение заради COVID-19. „Огромни съоръжения се правят“, подчерта премиерът Борисов и допълни, че при строителството са спазени всички процедури по отношение на опазване на природата, за да не се навреди на околната среда в района.

Източник: Агенция Кросс