Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Средата на юни в София отваря първия в страната food-park

В София отваря първия по рода си парк на храната (food-park), наречен Quartal (Квартал).

Той ще има морски контейнери за урбанистична визия, като освен ястия ще предлага и сцена за DJ партита, музика на живо, стендъп комедия и галерия на открито. Идеята е на едно място да се съберат неща като хубава храна и различни културни преживявания, които ще се провеждат всяка седмица.

Това е нова концепция за България, но тя е позната в чужбина. Идеята е била от световните примери да се вземе най-доброто и то да се пресъздаде в България.

 

В пространството ще са подбрани едни от добрите типове заведения за София, като техният брой ще е 13. Засега по замисъл плащанията в целия комплекс трябва да са безкешови.

Разговаряхме по телефона с неговия управител – Калина Касабова, която ни обясни, че по замисъл Quartal е трябвало да отвори врати в началото на април, но пандемията е промени плановете.

Засега се планува пробно отваряне (soft opening) около средата на на месец юни, съобразно всички изисквания за безопасност заради пандемията.

Oколо две-три седмици след пробното отваряне, ще има и истинско гранд откриване, което ще продължи цял уикенд, обясни г-жа Касабова.

Quartal се намира на бул. Черни връх 69 (и ул. Арарат) близо до метро станция „Витоша“ и мол „Парадайс“