„Октоподът“ – една от най-луксозните яхти на света се продава за 325 млн.долара (снимки)


Искате ли да пътувате в открито море в най-стилната възможна яхта? Мегаяхтата на покойния съосновател на Microsoft Пол Алън в момента се продава за 325,5 милиона долара, а 414-футовият кораб разполага с всички удобства, които бихме очаквали да има технологичен милиардер.

„Октоподът“ е една от най-големите яхти в света, с два асансьора (единият от които е достъпен само от собственика), частна палуба с бар, гореща вана, кът за хранене, два хеликоптера, басейн, баскетболно игрище, кино, спа, библиотека и салон със стъклено дъно на борда. Това е в допълнение към 13-те каюти за гости, в които могат да се настанят до 26 души, и 30-те допълнителни каюти за 63-те членове на екипажа.

Една от най-добрите характеристики на яхтата обаче е звукозаписното студио. Мик Джагър използва уникалното пространство през 2011 г., за да запише някои парчета,но той далеч не е единствената звезда, която се е возила на яхтата. Знаменитости и супермодели формират дълъг списък от гостите, особено, когато тя е била акостирана в Средиземно море по време на филмовия фестивал в Кан.

И ако корабът не е достатъчен, той идва и с подводница за осем човека, а пътниците могат да изследват повърхността на океана с помощта на дистанционно управляван подводен автомобил. Налична е бордова хипербарична камера, която облекчава всички странични ефекти, причинени от гмурканена голяма дълбочина.

Източник: ArchitecturalDigest,com

Снимки: SuperYachtFan