Определиха отличниците в юбилейното издание на Националния конкурс „Най-зелените компании в България” 2020


В престижните зелени награди, организирани от b2b Media, бяха отличени за 10-ти път най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности.

Голямата награда грабна Кауфланд България, а „Зелена личност 2020” стана Никола Рахнев, инициатор на Гората.бг.

Престижното жури определи кои ще са носителите на призовете в това издание. В него се отличават имената на Надя Маринова – гл. редактор на b2b Mediа и основател на конкурса „Най-зелените компании в България”.

Марина Стефанова е председател на Българска асоциация на КСО специалистите и консултант по програмата “Business for results” към УНИЦЕФ в България. Катя Димитрова, член на УС на Българската Асоциация на ПР Агенциите и съветник по комуникационните въпроси на Българо-Белгийския бизнес клуб у нас. Собственик на комуникационна агенция Интеримидж. Мила Миленова, ръководител Корпоративни комуникации в ОББ. Инж. Иван Иванов – председател на Сдружение „Българската асоциация по водите – БАВ” от 2012 до 2020 г. Към момента е председател на Управителния съвет на Български ВиК холдинг ЕАД и Фондация „Европейско сътрудничество за бенчмаркинг”. Петя Галинова, Marketing officer в Advantage Austria. Силвия Костова, началник управление „Корпоративни комуникации” в Пощенска банка. Ивелина Василева, председател на парламентарната комисия по опазване на околната среда и водите и зам. председател на комисията по европейски въпроси в Народното събрание. Илиана Павлова от Българската стопанска камара.

Призовете тази година бяха допълнени с нови категории като Зелена иновация в COVID-19, Зелена инициатива в COVID-19 и иновация от рециклирани материали. За втори път беше връчена и Голяма награда за цялостно представяне.

Традиционно сред отличените бяха и журналисти, чиито материали са свързани с темите на конкурса. А наградата за „Зелена медия” грабна btv.

Отново, и в това издание, беше връчено специалното отличие „Зелена личност”, което след гласуване изцяло онлайн, отиде при Никола Рахнев, а наградата му връчи миналогодишният носител на приза апинистът Атанас Скатов.

специалното отличие „Зелена личност”, което след гласуване изцяло онлайн отиде при Никола Рахнев
Никола е човекът, който засажда 1 млн. дървета. Той е създател на най-голямата доброволческа инициатива за засаждане на нови гори и дървета в България. „Гората.бг“ – инициатива, която вече е засадила невероятните 903 000 дървета в България. А тази есен засадените дървета ще станат над 1 млн.

Всички кампании и действия на Гората.бг са чисти, напълно безкористни, аполитични и безплатни за участниците. А основните цели са: да засаждат повече гори и дървета за България, да правят всяко добро, което може да бъде направено и да променят мисленето и да вдъхновяват хората за добро, с участието на доброволци, млади хора и деца.

До момента участие в стотиците масови събития с доброволци и кампании на Гората.бг, неизменно водени от Никола, са взели над 200 000 българи, от които десетки хиляди деца и млади хора.

Всички отличени може да видите на сайта на b2b Media.

Вижте още:

Започва Нобеловата седмица

Няма да има банкет за Нобеловите награди заради COVID-19