Виж 1към1

Novacolor – предложение в категория „Довършителни работи“

Прочети още

Оргахим, Винербергер и Тракия Глас България – предложенията ни в Строителни Бизнес Награди

Представяме ви три компании, безспорни лидери в производството на строителни продукти в България.

Оргахим

С над 120 години традиция в производството на бои и лакове на българския пазар, Оргахим създава цветната среда за дома, устойчиви решения за строителството, дълготрайна протекция в индустрията и прецизни нюанси за авторепаратурата. Тя попада в нашия конкурс в две категории „Производител“ и „Довършителни работи“

Между 2001 – 2007 г. се регистрират търговските марки: „Леко“, „Хамелекон”, „Еманел“, „Мефисто”, ”Протекта”, „Интерин”, “Dekocasa”, “Casa Bella”, “Spirit”, “AQUA”, “Deko Professional”, „Благо”, „Алутин”. Дружеството се сертифицира по ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001. Формират се търговски структури във всички големи градове на страната. Започва оборудването на магазинната мрежа в страната с тониращата система Оргахим, която позволява тониране на интериорни и екстериорни бои и лакове.

“Цвят на годината” също е инициатива на Оргахим. Първият за България Цвят на 2016 г. е Нептун. Целта й е да обедини професионалисти от различни сектори, свързани с оформлението на дома и градската среда, които да анализират тенденциите и внимателно да определят най-ключовия цвят в интериора и архитектурата за предстоящата година. През 2018 г. лансира на пазара нова специализирана марка за защита и декорация на дървени повърхности Timmer.

Винербергер

Винербергер е най-големият производител на тухли в света и заема водещи позиции на пазара на керемиди в Европа със своите близо 200 завода в 30 държави. В България стъпва в края на 2004 г. като Винербергер ЕООД и стартира с внос от Унгария и Румъния на керамични блокове с вертикални кухини с марка Porotherm – един изцяло нов, но очакван и търсен от пазара качествен продукт. В Строителни бизнес награди тя е предложена в две категории – „Производител“ и „Строителен продукт. Продукт от естествена дървесина“.

Разполага със собствен завод в гр. Луковит, където работят около 50 служители. По-голямата част от процеса е автоматизирана, което прави фабриката в Луковит една от най-модерните заводи за керамични тухли в Европа. Суровината за производството – мергелна глина, се добива от кариерата в непосредствена близост на завода. Централата се намира в гр. София. В продуктовото портфолио влизат керамични блокове с марка Porotherm, керамични керемиди и аксесоари Tondach.

Тракия Глас България – предложение за номинации в категории „Производител“ и „Строителен продукт. Продукт от естествена дървесина“.

Тракия Глас България ЕАД е основана през 2003 г, когато Şişecam пуска в експлоатация първата линия за плоско стъкло на Балканите. През 2004 година е направена първата копка на завода за плоско стъкло, който започва работа през 2006 година. С въвеждането в експлоатация на съоръжението за производство на покрито стъкло, стартира и производството на енергоспестяващи високоефективни стъкла, разработени от Дирекция Развойна дейност. През 2015 година е открита и втората линия за плоско стъкло, както и стъкла за фотоволтаици, които генерират електричество от вторична отпадъчна суровина. Днес, Тракия Глас България ЕАД достига до 470 хил. тона производствен капацитет на година.

Şişecam, който е глобален лидер на пазара за стъкло и химикали, обяви наскоро стратегическа инвестиция в размер на 30 милиона долара в нова производствена линия за стъкло с покритие в България. Тази инвестиция, чието пускане в експлоатация е планирано за 2025 г., подчертава ангажимента на Şişecam към иновациите и същевременно подпомага икономическото развитие на България.


Şişecam извършва производствена дейност в България от 1997 г. насам. Като най-големия турски инвеститор в страната, последната инициатива на Şişecam бележи значителен етап, като увеличава общия размер на инвестициите й в България до 925 милиона долара.

Решението за инвестиране в нова производствена линия за стъкло с покритие отговаря на стратегията на Şişecam, която отговаря на нарастващото търсене на висококачествени продукти от стъкло. Чрез разнообразяване на портфолиото си и увеличаване на производствените си мощности Şişecam цели да отговори на нуждите на пазара и да затвърди позицията си на лидер в сферата на плоското стъкло.

Топливо АД