Осем населени места в Русенско без ток заради снега


текст и снимка:Силвия Петрова

Осем населени места в област Русе са без ток заради падналия тази нощ обилен сняг. Всички селища са на територията на община Сливо поле. Това са селата Голямо и Малко Враново, Кошарна, Стамболово и Юделник. В Беленско населените места останали на тъмно са Стърмен и Ботров. През нощта електрозахранване не е имало също в Дряновец и Бистренци, но в последните две електроподаването е възобновено в ранните часове на деня.

Село Кацелово, намиращо се в община Две могили продължава да бъде без ток. Проблеми с електроподаването е имало и в община Ценово.

Към 9.30 часа, всички общински пътища в региона, както и тези от републиканската пътна мрежа на територията на област Русе са отворени и проходими при зимни условия за леки и тежкотоварни автомобили. През нощта обаче се наложи затваряне на основни пътни артерии, за да бъдат почистени от снега, който натрупа до около 20 см.

По данни на областно пътно управление тази нощ 61 автомобила са опесъчавали и чистили снега от републиканската пътна мрежа. По последни данни в момента навън са 30 машини, които продължават да почистват и обработват пътищата срещу обледяване.