Дадоха 13 млн. лева за инфраструктурни проекти на 9 общини

Бойко Борисов: Не делим хората, нито кметовете на наши и ваши


инфраструктурни проекти

Днес правителството отпусна още 13 милиона лева за ремонти и инфраструктурни проекти в 9 общини. „Подпомагаме всички населени места в България, не делим хората, нито кметовете на наши и ваши“, заяви Бойко Борисов в хода на днешното редовно заседание на кабинета.

Премиерът посочи, че правителството поставя акцент в работата си върху малките населени места, за да останат хората да живеят в тях.

Финансова подкрепа в размер на 10,5 милиона лева от правителството днес получиха общините Аксаково, Враца, Сливница, Велинград, Драгичево, Пордим, Тутракан, Елин Пелин, Етрополе и Русе.

С 450 000 лева за Аксаково общината ще доизгради многофункционална сграда за обществено обслужване в село Изворско. Кметът Атанас Стоилов изтъкна, че за района е от изключително значение завършването на АМ „Хемус“. “Ще видите след 2 години разликата за Севера и Северозапада. Много усилено се строи и Ботевград-Мездра“, похвали се в отговор министър-председателят.

1 млн. лева отпуснаха за ремонт на улична и пътна мрежа на територията на община Враца. А на Община Сливница – 3,6 млн. лева, с които ще се извърши реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа в село Алдомировци.

Кметът на Сливница Васко Стоилков прогнозира, че заради многото проекти, които се реализират в района в момента като АМ „Европа“, в следващите години общината ще се превърне в една от най-желаните дестинации за живеене.

Велинград получава 1,2 млн. лева за ремонт на уличната мрежа в града и в село Света Петка. Бюджетът на община Перник нараства с 1,5 млн. лева за основен ремонт на вътрешна водопроводна мрежа в село Драгичево и за изграждане на водопровод в тамошния кв. „Копринено орище“.

За община Пордим осигуриха 410 000 лева за реконструкция и обзавеждане на Читалище „Просвета-1918“ в село Каменец. Община Тутракан получи средства в размер на 500 000 лева за реконструкция на местен път, който е важна връзка за село Цар Самуил. Срещу 800 000 село Нови хан ще направи реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа.

Малко над 1 милион лева е сумата, с която в град Етрополе ще се направи ремонт на 4 улици и облагородяване на междублоковото пространство в жилищен квартал № 114.

По линия на Междуведомствената комисия за възстановяване кабинетът отпусна за община Панагюрище с 2,5 млн. Лева. Средствата са за почистване на речното корито на река Луда Яна.