Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Още един инвеститор избра Румъния пред България

Пореден голям инвеститор обяви, че ще налее милиони в икономиката на съседна Румъния. Става въпрос за германската група Miele, позната като лидер в сегмента на производство на първокласни домакински уреди. Компанията ще инвестира още 4 милиона евро до края на годината в страната за производствено оборудване във фабриката си за компоненти за домакински уреди в град Брашов.

„Тази инвестиция ще спомогне за увеличаване на производствения капацитет през втората половина на годината.“ Това заяви Флорин Мурешан, генерален мениджър на фабриката в румънския град, цитиран от изданието Romania Insider.

Германската група ще предприеме и процедури за изграждане на ново производствено хале в Брашов. Към него ще има и прилежащи към него и нови офис площи. По план се предвижда строежът да бъде завършен до края на 2023 г.

С новата инвестиция, която напълно отговаря на средносрочните и дългосрочни планове за развитие на компанията в региона, групата достига над 40 милиона евро инвестиции.

Това е петият голям инвеститор от началото на годината, който избира съседна Румъния. Преди него инвестиции в страната обявиха и Емаг, Тесла Моторс, Амазон и Джъмбо.

снимка: VCG, Getty Images

Вижте още: