Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Оскарите през 2021 г. се отлагат с два месеца заради пандемията

Връчването Оскарите през следващата година ще бъде отложено с два месеца заради коронавирусната пандемия, пише Die Zeit.

Организаторите на събитието съобщават, че церемонията ще се състои на 25 април 2021 г. вместо на 28 февруари. Отсрочката е с цел да се даде повече време на създателите на филми да приключат текущите си проекти в условията на пандемия.

Филмите не трябва да се представят в кината преди 31 декември тази година, а преди 28 февруари следващата година. Филмовите дейци не следва да бъдат „наказвани“ за нещо, за което не носят отговорност и затова те получиха повече възможност да прояват гъвкавост и да завършат филмите си.

Пандемията наруши графиците на много филмови студия. Повечето продукции бяха спрени, кината по света бяха затворени. Освен това здравната криза възпрепятства и снимачните процеси.

Филмовата академия вече обяви, че предстоящата церемония по награждаването ще включва и филми, които не са били представяни по кината, а само в платформите за стрийминг услуги. Обичайно един филм трябва да бъде презентиран в кино в Лос Анджелис най-малко седем последователни дни като предпоставка да бъде включен в номинация.

Оскарите се приемат като най-значимите филмови отличия в света. При раздаването на призовете през 2020 г. южнокорейският игрален филм „Паразит“ беше първият неанглоезичен, който спечели „Оскар“ за най-добър филм. Той бе награден и за най-добър международен филм, за най-добра режисура и най-добър оригинален сценарий.