Отглеждайте градински растения в апартамента


 

Дори да нямате никакви условия, за да засадите в апартамента си малко билки или подправки, вече има решение как да отгледате собствена реколта. Почти сами.

Базираната в Атланта компания Replantable предлага новата технология Nanofarm – стъклена кутия, която ви позволява да отглеждате храна във вашия дом. Или по-скоро прави това вместо вас. Тази иновация има амбицията да отнема на 100% от работата ви, за да имате градинарска реколта у дома, в кухнята си.

Всичко, което трябва да направите, е да решите какво искате да сложите на масата си, и това малко изкушение прави останалото. Започнете с избора на култура и след което поръчайте съответната растителна подложка от уебсайта на компанията. Тези подложки, изработени от „многослойни пластове специализирана хартия и плат“, съдържат семена и персонализирани хранителни вещества за вашето избрано растение. Тъй като няма почва, тези подложки няма да се превърнат в сигурно убежище за ларви на насекоми или бактерии като Е. coli. Оттам, всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че сменяемата тавичка на Nanofarm се напълва с вода, след което поставете подложката за растения отгоре. След като сте пъхнали тавата на място, ще бъдете готови да започнете да използвате Nanofarm. Доста е просто – има само две възможности за контрол. Седмичното регулиране ви позволява да настроите цикъла на растеж до съответния брой, както е показано на подложката на растението, докато бутонът за стартиране започва с процеса на отглеждане. Когато се включи светлината за събиране на реколтата, това е време и времето, за да го направите. Тавичката е безопасна за съдомиялна машина, така че след като приключите с един цикъл на отглеждане, можете да я измиете и да го използвате отново. 

 

 

Източник: digitaltrends
Снимка: replantable.com