Отглеждаме жива градина с мобилно приложение (видео)


Living Farming Tree е новаторска закрита градина, която използва специална технология, за да отглежда храни по-бързо, използвайки по-малко пространство. Иновативният дизайн съчетава аеропоника с ефективни светлини за растеж, пълна автоматизация и модулна диференциална структура за оптимизиране на пространството, реколтата и използването на вода, позволявайки на всеки да отглежда земеделски растения на практика във всяка стая.

Фирмата Hexagro има за цел да вкара природата на закрито и да подхранва движението в градовете. Тази цел ги кара да създадат Living Farming Tree, автоматизирана вертикална система за отглеждане на растения, която може да се контролира с приложение. Както ще видите на видеото, полюсите и шестоъгълните конектори се съчетават, създавайки структура за поддръжка на малки модули за отглеждане. Системата, която може да бъде персонализирана и увеличена с повече модули, е изградена изцяло с рециклируеми материали.

Living Farming Tree използва аеропоника, процес, който дава възможност на градските производители да отглеждат продукти без почва или пестициди и с около 90 до 98% по-малко вода. Растенията процъфтяват с висящи отдолу корени, които абсорбират хранителни вещества чрез хранителна мъгла и кислород. Така растенията растат по-бързо и имат по-добър вкус. Според Hexagro тази система може да се похвали с ниско потребление на енергия и увеличава със 150%  на хранителната стойност на растенията.

 

Дървото също така ви позволява да се отпуснете и да се наслаждавате: светодиодни светлини, сензори и собствен мониторинг компютър свеждат времето за поддръжка до минимум. За бъдещите градски фермери ще се предлагат зеленчуци, кълнове, билки, филтриращи въздуха растения или малки плодове като ягоди.

Все още не е ясно кога ще видим  Living Farming Tree на пазара, нито колко ще струва, но в момента тече инвеститорска кампания, която ще направи това възможно много скоро.

Източник: Inhabitat.com