Виж 1към1

Огромно, синьо „О“ – нова жилищна сграда

Прочети още

Отмениха забраната – строителството на „Златен век“ продължава

златен век

След решение на Софийския административен съд строителството на „Златен век“ в столицата продължава отново. Това се случва само няколко дни след последното становище на ДНСК, че разрешителното за строеж на небостъргача е изтекло.

Според „Артекс“ разрешителното е валидно поне до ноември 2022 г. и след новото постановление на магистратите строителните работи продължават. Компанията е подала иск в Административен съд – София с молба съдът да установи, че разрешението за строежа е валидно. Както и че има право да реализира строежа във вида и обема, съгласно това разрешение. От „Артекс“ са депозирали и искане до началника на ДНСК арх. Влади Калинов за прекратяване на административното производство за спиране на строежа, с оглед наличието на вече висящо съдебно производство.

От ДНСК отново заявиха позицията си, че разрешителното на „Златен век“ е изтекло на 11 януари миналата година. А след тази дата всичко, което е построено, е незаконно и подлежи на премахване. Т.е. последният 21 етаж.

„Това, което се случи онзи ден, е изключително лош знак за всички инвеститори. Ние ще защитим правата си в съда в лицето на ДНСК обаче за „Артекс инженеринг“ се създават непреодолими пречки, което води до многомилионни загуби за фирмата. Обръщаме се към всички институции с апел да не се допуска спрямо нашата компания нова проява на административен произвол“,пишат от управата на „Артекс“.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
ДНСК 21.06.2021

ДНСК окончателно спря строежа на „Златен век“

На състоялия се преди минути брифинг в сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството във връзка с казуса „Златен […]

Прочети още
Златен век 23.06.2021

Казусът „Златен век“ – коментар на арх. Калинов и арх. Мирянов

Сградата „Златен век” е имала разрешение за строеж до януари 2020 г. Извършеното строителство след тази дата е без строителни […]

Прочети още