Отменят Венецианското архитектурно биенале заради коронавируса


Венецианското архитектурно биенале няма да се състои през месец май, както бе обявено предварително. Едно от най-големите събития в света на архитектурата ще се проведе през август поради разпространението на коронавирус в Италия.

Организаторите на най-престижното биенале обявиха, че събитието ще започне на 29 август и ще продължи до 29 ноември. 

„Новите дати на биеналето в областта на архитектурата са избрани вследствие на неотдавнашните предпазни мерки, предприети от правителствата на все по-голям брой държави в света“, казва La Biennale di Venezia на своя уебсайт. „Това ще има верижен ефект върху движението на хората през следващите седмици.“

Биеналето ще продължи само три месеца, а не както бе планувано от 23 май до 29 ноември. Служители на биеналето разказват, че по-кратко забавяне не е възможно поради „сложността на организационната машина“ и вероятната липса на някои от основните изложители. 

Темата на биеналето е „Как живеем заедно?“. Идеята е да се проучи как хората могат да съжителстват хармонично, въпреки разширяващите се политически разделения и пропасти в богатството. Очакваше се събитието да привлече около 250 000 посетители със 114 участници от 46 страни.

Източник: Dezeen.com