Отседнете в модерен хотел в древна глинена фабрика


Фабриката за керамика Montalván спира работа през 2012 г. След затварянето и препродаването й, тя се се превръща в хотел и ресторант. Сградата е построена на мястото на древната керамична фабрика Montalván в Севиля, в района на Триана. Тази фабрика е една от трите керамични комплекта, останали в Триана. Проектът , изпълняван от AF6 Arquitectos, започва с подробни проучвания на имота. В резултат на това, цялата керамика, оставена на рафтовете на фабриката (днес ресторант и хотел), е била рециклирана, за да създаде уникална съвременна архитектура, където можете да се насладите на индустриалното и колоритно минало на керамиката от Триана през съвременния гледна точка.

Новият хотел се простира на близо 2000 квадратни метра и носи проектното име „Hotel and Restaurant in the ancient Montalván Pottery Factory“.

Проектът има много устойчиви екологични насоки, чиято цел е вместо да се изхвърлят вече направени неща, да се използват отново за постигане на съвременна архитектура, разтворими, екологично ефективни и естетически резултати чрез високите иновации. Изградена е уникална сграда, в която архитектът играе важна роля със своето творческо предложение и извършване, създавайки нещо ново. Възползвайки се от старите фабрични остатъчни материали, сградата се е превърнала в абсолютно уникална и неповторима.

Това не е старо-ново или минало-настоящо отношение, а е уникално изследване на определено място: начин на проектиране, използвани са съвременни процедури и винаги базирани на подробното познаване на имота, неговата културна и антропологична ситуация. Структурата на сградата става фундаментална част от архитектурната интервенция поради различните съществуващи ситуации в сградата.

източник: arch2o.com

снимки: Jesús Granada