Виж 1към1

20-то юбилейно издание на форум BUILDINGSTYLE

Прочети още

Pantone обяви цвета на годината и той символизира бъдещето

Pantone

Ангажирани в това да погледнат напред в бъдещето, докато мнозина от нас все още се опитват да анализират случилото се през настоящата година, експертите от Pantone Color Institute отново избраха цвета, който по най-добрия начин да определи новата 2022 година. И той е Very Peri – динамичен тюркоазено син нюанс с виолетово червен подтекст!

Very Peri съчетава стабилното спокойствие на синьото с енергичната инфузия на червеното.

Така обясняват избора си от института, който от 2000-а година насам ежегодно обявява своя „Цвят на годината“. А изборът на експертите е в резултат на множество изследвания за различното влияние на цветовете в сектори като дизайна, модата, рекламата, технологиите изобщо и др.

цвета на годината

Цветът символизира бъдещето, което носи онази безгрижна увереност и творчески дух, от които се нуждаем.

Любопитно е, че това е и първият път, когато компанията създава нов цвят, вместо да се рови в съществуващи си архив.

Решение, което се оказа жизненоважно за тазгодишния процес на подбор. „За нас беше наистина важно да измислим нов цвят, защото сега имаме съвсем нова визия за света“, обяснява изпълнителният директор на института Леатрис Айсман. И допълва:

Това е буквално най-щастливият и най-топлият от всички сини нюанси. А заради червения си оттенък въвежда овластяващо усещане за новост. А новото е именно това, което търсим.

„Цветът на годината отразява случващото се в нашата глобална култура, показва онова, което хората търсят и на което цветът може да отговори“, допълва я Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute.

Така, демонстрирайки безгрижна увереност и дръзко любопитство, които оживяват нашия творчески дух, интригуващ Very Peri ще ни помогне да прегърнем този променен пейзаж от възможности. Ще ни насочи към нова визия за бъдещето, докато пренаписваме живота си, обещават експертите. Живеем във времена на трансформация, а новият цвят символизира именно тях.

„Цветът символизира бъдещето, което носи онова весело, радостно отношение, за което говорим. Тази безгрижна увереност и творчески дух, от които се нуждаем“, категорична е Айсман.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!09.12.2019

Кой ще е цветът на 2020 г.?

След по-малко от месец навлизаме в годината на Металния Плъх, но кой ще бъде най-актуалният цвят за следващите 12 месеца? […]

Прочети още
джапанди 18.04.2021

Всичко за Джапанди и как да го приложите в интериора

Джапанди! Без значение дали живеете в града, на село, в малък апартамент или просторна къща, тази година нова дизайнерска естетика […]

Прочети още