Виж 1към1

Цветни нюанси на BUILDINSGTYLE 2023: с Recolorezzo и CoDesign

Прочети още

Първият хотел по дизайн на Патриция Уркиола в Холандия

Една от най-бляскавите представителки на съвременния дизайн – Патриция Уркиола, наскоро завърши впечатляващата трансформация на хотел Haworth в град Холандия, щата Мичиган. Това е и първия проект на Уркиола в района изобщо.

Разположен в непосредствена близост до езерото Мичиган в града, по-скоро известен с ежегодния си фестивал на лалетата (заради „холандските си корени“, както обясняват местните), сега хотелът го превръща в нова локация на дизайна, привличайки гости от целия свят, благодарение именно на намесата на Уркиола.

Хотел с усещане за дом

Разположен в кампуса на Hope College, първоначално открит през 1997 г., хотелът от основаването си е припознат като бизнес дестинация и международен конферентен център. В него се организират множество събития, конференции, семинари и бизнес срещи. Затова няма да ви изненадаме, ако кажем, че има 13 конферентни зали, които могат да посрещнат стотици гости.

Сега обаче топ дизайнерът не пести усилия и въображение, за да изпълни целта си – да го превърне в дизайнерско бижу с близко до усещането за домашен уют интериор. Дизайнът предлага перфектен баланс между усещането за домашна топлина, „младежка игривост и зряла изтънченост“.

С вдъхновяваща намеса на Уркиола хотелът предлага доза качествен дизайн, без да създава впечатление за претенциозност.

В духа на новото време

При реновацията Уркиола тотално променя фоайето, където създава чисто ново кафене с пълен набор от услуги, достъпно за всички. В духа на новото време на първото ниво обособява и зона със споделени работни станции и обособени кътове за срещи и комуникации.

Работата на Уркиола утвърждава хотелът като среда на социално взаимодействие. Като място, което да насърчава връзките между гостите на хотела, персонала на колежа и студентите, местната общност…

Грандиозна вита стълба служи като драматична фокусна точка във фоайето.

На втория етаж са разположени 48-те хотелски стаи.

Дизайнът на всяка стая е замислен да насърчава гостите към релакс и почивка. Атмосферата както в стаите, така и в целия хотел се определя от комбинацията между спокойната цветова палитра, топли мебели и изискани щрихи.

Собственост на едноименната компания за офис мебели, базирана на местно ниво, хотелът е обзаведен с висок клас мебели. Тук ще откриете модели на Poltrona Frau, Capellini, Cassina и Janus et Cie.

Доверените партньори на компанията също са добре представени. Осветлението е от Pablo Designs, килимите са от Gan, а текстилът – от Kvadrat.

Снимки и информация: Patricia Urquiola web, Haworth Hotel web; фотограф: Kendall-McCaugherty-HallMerrick

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

хотел 12.11.2021

Изоставен склад на пивоварна се превърна в хотел със сламени стаи

Архитекти превърнаха стар склад на пивоварна, изоставен преди повече от 60 години, в хотел със сламени стаи. Това вълшебно място, […]

Прочети още
14.09.2021

От Рим: Модерен и топъл интериор, с гледка към фонтана ди Треви

Всички пътища водят към Рим! И нашият днес ни отвежда точно там – в сърцето на Вечния град, близо до […]

Прочети още