Първият космически хотел ще бъде построен до 2021 г.


Смятате ли, че идеята просто да пътувате в космоса като турист ще бъде реализирана скоро? Ако сте отговорили с „да“, можем да ви предложим билет от Bigelow Aerospace.

Компанията обяви намерението си да пусне „надуваем хотел“ в орбита до 2021 г. Според The ​​Daily Mail, B330 ще бъде „напълно автономни самостоятелни космически станции“, състоящи се от два модула от 16 метра, които ще бъдат свързани с помещения за външно пространство. Веднъж обединени, всички помещения ще предлагат два пъти кубичния капацитет на Международната космическа станция (МКС).

Въпреки че банкерът Робърт Бигълоу е натрупал състоянието си чрез копманията „Бюджените Апартаменти на Америка“, новото му начинание ще бъде всичко друго, но не и евтино. Към момента цената за един пътник в ниска околоземна орбита ще бъде поне седемцифрена, но според самия Бигълоу по-реалистично е цената да бъде по-скоро осемцифрена.

Колкото и нелепо да звучи идеята за надуваем хотел, ако погледнем историята на Бигълоу, то ще видим че той не е съвсем без опит в космическите начинания. Неговата компания е първата, която е построила и инсталирала надуваемо модул на МКС. Експерименталният модул в момента е на две годшина тестова мисия с цел проверка на неговата издръжливост. Има и слухове за използването на такива модули в около Лунна орбита.

Все още няма подробности за различните удобства, които евнтуалйно хотела би бил предлагал, но на всички е ясно, че хвалбата за престой в Космоса е по-важна от кое да е удобство.