Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Първо заседание на комисията за ревизия на проектите на Борисов

комисията

Комисията, начело с Мая Манолова, която новият парламент създаде, за да ревизира има ли злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет ще проведе първото си заседание днес.

В състава на новосформираната комисия влизат и по трима народни представители от всяка от шестте парламентарно представени партии. Днес те ще трябва да приемат вътрешни правила за организацията и дейността. Ще определят и приоритетите в дейността си.

Комисията ще провери 10-годишен период назад във времето. Обект на ревизията ще бъдат и министерства и държавни органи. Както и държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие.

Успоредно с това по план правителството в оставка днес трябва да проведе заседание с 28 на брой точки за обсъждане по предварително зададения дневен ред. Очаква се да допълнят Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки. Да предложат и приемат промени в законите за околната среда, морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата. В това число и в този за изпълнение на актовете за обезпечаване на имущество. Ще се обсъждат и концесии.

Министърът на транспорта в оставка трябва да представи отчет за изпълнението на концесии, сключени от него в периода 2019-2020 г.  

А финансовият министър в оставка Кирил Ананиев ще представи доклад за състоянието на държавната хазна и на фискалния резерв от парламентарната трибуна.

снимка: Мая Манолова, Фейсбук

Вижте още: