Виж 1към1

Цветни нюанси на BUILDINSGTYLE 2023: с Recolorezzo и CoDesign

Прочети още

Пътищарите спират протестите. Надяват се на диалог със служебния кабинет

„Пътните строители спират с протестите, ще търсят диалог със служебно правителство“. Това каза пред журналисти председателят на Българската браншова камара „Пътища“ Стефан Чайков.

Днес представители на пътно-строителните фирми у нас се събраха за трети пореден протест пред служебния вход на Народното събрание. 

„Българска Браншова Камара “Пътища” повече от една година провежда срещи, води преговори, представя анализи и организира протестни действия с една, единствена цел: да защити труда на хилядите работещи в сектора и да осигури на българските граждани безопасни условия на пътуване по пътната мрежа на страната. Направихме десетки компромиси и отстъпки, за да покажем своята отговорност към държавата и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към необходимите нива и работещите в бранша към нормално съществуване“. Така мотивираха решението си за общонационални протести от ББК „Пътища“ от Камарата. Сега се надяват, че с бъдещето служебно правителство, което се очаква президентът Румен Радев да назначи, да намерят по0конструктивен диалог.

Исканията на пътните строители са за разплащане на дължимите 720 млн. лв. към пътния бранш и приемане на измененията в законодателството, които да позволят индексиране на цените на строителството.

„Относно разплащането на фирмите, единствено Конституционният съд може да реши проблема“, смята Стефан Чайков.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
28.07.2022

Част от крайбрежната улица към „Сарафово“ е пред пълно пропадане

Необходими са спешни мерки за предотвратяване на по-сериозна авария и обезопасяване на брега. „Няма време за губене – пред пълно […]

Прочети още
27.07.2022

И КСБ се включва в протестите в защита на българския строителен бранш

Камарата на строителите в България (КСБ) също обяви национални протестни действия съвместно с ББКП в защита на интересите на българския […]

Прочети още