Плащат 770 000 лв. за ремонт на подлеза при Румънското посолство в София

Бенефициент е район “Средец”, който ще контролира и изпълнението на дейностите.


ремонт на подлеза

770 000 лв. от Специализирания общински приватизационен фонд ще платят за два асансьора и цялостен ремонт на подлеза при Румънското посолство.

Досега пешеходният подлез не е бил основно ремонтиран.

През годините са правени само частични подобрения за поддръжка на експлоатационното му състояние. След оглед на столични експерти е констатирано, че над окачения таван при изхода към кв. “Яворов“ има обрушване на бетоновото покритие и корозия на армировката на покривната плоча и ремонтът е належащ.

Разчетът на предвидените средства е за основен ремонт и изграждане на два асансьора в пешеходния подлез на Румънското посолство (кръстовището на бул. „Михай Еминеску“, ул. „Цар Иван Асен II“ и бул. „Шипченски проход“). Това е един от силно натоварените пешеходни подлези в града.

Бенефициент е район “Средец”, който ще контролира и изпълнението на дейностите по изграждане на асансьорите и цялостния ремонт на подлеза.

Очаква се утре, 11 февруари 2021 г., на предстоящото си заседание Столичният общински съвет да приеме окончателно решението за скорошен ремонт на един от най-натоварените пешеходни подлези в столицата.

 

Вижте още:

Дончо Барбалов: 140 млн. лв. са предвидени за изграждане и реконструкция на транспортната инфраструктура в града

 

Забавни конструктивни грешки (обновена)