Плаващ хотел се движи със слънчева енергия


Базираната във Валенсия архитектурна фирма Mano De Santo предложи хотелска стая, която може лесно да бъде транспортирана и монтирана благодарение на модулния си дизайн. Озаглавен „Punta de Mar Marina Lodge”, концептуалният плавателен съд е инициатива за устойчив туризъм, която е насочена към ниско въздействие върху околната среда. Захранван със слънчева енергия, Punta de Mar Marina Lodge ще предложи луксозно изживяване на водата за двама.

Punta de Mar Marina Lodge се предвижда да бъде разположена на две нива с обща площ от 74 квадратни метра. Приземният етаж – около 40 квадратни метра, включва малка предна тераса, която се отваря към спалнята с гледка към водата чрез остъкляване на цяла височина. Банята, техническото оборудване и помещението за съхранение на багаж са поставени зад леглото, а малка открита тераса е разположена отзад. Гостите могат да се възползват и от покрива, където се намира открит салон с места за сядане.

„Punta de Mar е инициатива за устойчив туризъм, тъй като не се генерират отпадъци и е инсталация на модули, чиято система е„ Plug & Go ”, казват архитектите. Екипът също така обясни, че устройството е интегрирано в своята среда с ниско въздействие. Хотелът може лесно да бъде преместен – той може да бъде транспортиран по суша или море и може да се ползва с множество различни настройки за „уникални и изключителни преживявания“.

Вътрешната температура, осветлението, алармената система и развлекателната система могат да се управляват дистанционно чрез смартфоните на гостите, а самият съд е задвижван от слънчева енергия.