Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

Плаващ курорт от рециклирана пластмаса изниква в Индийския океан

Мега луксозен плаващ островен курорт, изграден с основи от рециклирани пластмасови отпадъци, извлечени от океана, ще строят от Margot Krasojević Architecture. Архитектурното студио наскоро обяви проекта си – Recycled Ocean Plastic Resort и обясниха, че концепцията е резултат от желанието да се намери решение за справяне с проблема със замърсяването на океанските води.

Основите на курорта ще бъдат изградени от големи, пълни с пластмаса торбички. Те ще бъдат сплетени заедно и след това закотвени към дъното на океана, за да се гарантира, че конструкцията е стабилна. „Изкуствените „корени“, предназначени да имитират мангрови гори, ще бъдат разположени около конструкцията, за да улавят утайката и да действат като защита срещу наводнения, като попиват вода, когато е необходимо“, обясни за медиите основателката на архитектурното студио Красоевич.

„Подобните на пипала конструкции ще действат като „спасителната жилетка на острова при аварийни ситуации, създавайки изкуствено проектирана земя почти като надуваема писта“, допълва още тя.

Красоевич обяви още, че вече има и осигурено финансиране за плаващия курорт. Той ще бъде разположен край бреговете на Кокосовите острови ( Австралия) и ще има изграден хотел със 75 стаи.

Предположенията са, че курортът ще може да посрещне първите си гости още през 2025 г.

снимки:  Margot Krasojević Architecture

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!

червено море 15.02.2021

Представиха първия мегакурорт в Червено море – Coral Bloom

TRSDC започна изграждането на супер луксозния курорт Coral Bloom на остров Шурайра в Червено море. С проекта се поставя и началото […]

Прочети още
23.01.2019

Плаващ курорт е изцяло на слънчева енергия

Оглеждайки се в красотата на Малдивите, този нов кей представлява част от екотуристически комплекс захранван изцяло от слънчевата енергия. Открит в […]

Прочети още