Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Пловдив дава 350 000 лв. за нови спортни площадки

площадки

Община Пловдив обяви, че започва приема на документи за кандидатстване по програма за проектиране и изграждане на нови спортни площадки. Програмата осигурява възможност и за ремонти и сертифициране на съществуващи такива и облагородяване на дворни пространства в общинските училища.

Размерът на средставата, които ще бъдат разпределени между одобрените кандидати, е 350 000 лв. А финансирането ще се извършва на два етапа, всеки с бюджет от 175 000 лв.

По програмата се предвиждат следните дейности: ремонт на външни площадки и съоръжения, включително и тяхното оборудване. Предвижда се и изграждане на открити спортни площадки, огради и осветление, и облагородяване на дворните пространства в общинските училища на територията на Община Пловдив.

Допустими кандидати за финансиране са всички общински училища, находящи се на територията на общината. Максималният размер на финансовата помощ от страна на Община Пловдив за подаден от кандидата проект е в размер на до 80% от допустимите разходи, но не повече от 40 000 лв.

Срокът за кандидатстване за първия етап по програмата е до 29.04.2021 г.

Програмата се реализира за втора поредна година. Въпреки големия интерес през 2020 г., тази година размерът на финансирането е намален – от 400 000 на 350 000 лева.

По друга тема, актуална за пловдивчани и региона – ремонтът на Околовръстния път, кметът Здравко Димитров обеща да пуснат движението в участъка от Кукленско до Коматевско шосе за Цветница. По думите му ремонтните работи в участъка ще бъдат завършени до 24 април. А веднага след Великденските празници предстои да започне третият етап от ремонта – от Коматевско до Пещерско шосе.

Все още се обмислят възможните маршрути, през които ще бъде пренасочено движението, така че да не се натоварва трафикът в града.

Вижте още: