Пловдивчани преплуваха с кану нов централен подлез


Двама пловдивчани преплуваха с кану чисто новия подлез на централната улица Гладстон, чиято лента беше прерязана след дълъг ремонт преди 2 месеца. Двамата се спряха при закъсал автомобил, за да видят могат ли да помогнат с нещо на бедстващите! Случката е от онази вечер по време на големия порой, който буквално потопи града под вода.

Други зевзеци се пробваха да преплуват града при водни условия и се пуснаха по бул. Руски. Облечени в дъждобрани, шегаджийте очевидно не се притесняваха от водните гейзери, образуващи се от преминаващите автомобили.

От 20.30 ч. в сградата на ОДМВР – Пловдив се събра извънреден кризисен щаб под ръководството на ст. комисар Ат. Илков. Участват началникът на отдел ОП комисар Венелин Младенов, началникът на сектор Пътна полиция гл. инспектор Димитър Димитров, зам.-кмет по транспорта и обществения ред Златин Велев, кметовете на райони в Пловдив, директори на Общински предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“ Иван Стоянов и Стоян Алексиев, н-к отдел „Обществен ред и управление при кризи“ в община Пловдив.