Виж 1към1

„Дървото на здравето“ – една история за добротворство от Бургас

Прочети още

Пловдивският кмет търси средства за строителството на олимпийски басейн

Кметът Здравко Димитров ще потърси средства за строежа на басейн с олимпийски размери. Първата копка на съоръжението бе направена през есента на 2019 година, но финансиране не бе осигурено и до реално строителство не се стигна.

„Задължени сме към плувците, които спечелиха две от общо трите квоти на пловдивски спортисти за Олимпиадата в Токио. В същото време Йосиф Миладинов и Диана Петкова, както и останалите плувци от клубовете нямат възможност да тренират в 50 метров басейн. Затова ще се потърсят средства за изграждане на басейна. По проект той е в непосредствена близост до плувен комплекс Младост“, заяви Здравко Димитров.

Той уточни, че ще разговаря и с правителството за отпускането на средства за построяване на съоръжението. По предварителни разчети, то трябваше да струва около 13 милиона лева. След поскъпването на строителните материали обаче, ще се направят нови количествено-стойностни сметки.

Процедурата по избор на изпълнител бе проведена още през 2019 година. Избрана бе и фирма за надзор, но заделените като авансово плащане средства от 1 милион лева тогава бяха пренасочени.

„За да не товарим общинския бюджет, ще търсим финансиране не само от правителството, а и от фондовете, като например „Джесика“ или ФЛАГ. Другата възможност е някои от сега изпълняваните проекти от Общината да бъде финансиран с евентуален заем. За него говорим повече от година. Тогава да се освободят средства в две бюджетни години, с които да построим басейна“, допълни кметът Димитров.

Той припомни и факта, че ЖПК „Младост 91“ е най-успешният плувен клуб в страната, като 26 пъти поред стана държавен шампион, преди от него да се отделят още 3 клуба.

02.06.2021

4 големи общини се обединяват за обмяна на опит в зеления сектор

София, Бургас, Варна и Пловдив ще работят заедно за обмяна на опит в зеления сектор. Приоритет на партньорството е опазване […]

Прочети още
15.04.2014

20 000 лева е наградата в международния архитектурен конкурс за площад „Централен“ в Пловдив

Първият голям международен архитектурен конкурс в съвременната история на Пловдив бе обявен официално днес от кмета на града инж. Иван […]

Прочети още